matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka nieoznaczona
madzik:
∫(xe
−
x
)dx Prosze o rozwiazanie
7 lut 17:56
jo:
Rozwiąż przez części, gdzie f(x)=x g(x)=e
−x
7 lut 19:17
jo:
Poprawka f(x)=x g'(x)=e
−x
7 lut 19:17