π | ||
cosx = −sin( | +x) | |
2 |
π | ||
sin(3x) = sin(x+ | ) | |
2 |
π | ||
3x = x+ | +2kπ | |
2 |
π | ||
3x = π−(x+ | )+2kπ | |
2 |
π | ||
3x = x+ | +2kπ | |
2 |
π | ||
3x = π−x− | )+2kπ | |
2 |
π | ||
2x = | +2kπ | |
2 |
π | ||
4x = | +2kπ | |
2 |
π | ||
x = | +kπ | |
4 |
π | π | |||
x = | +k* | |||
8 | 2 |
π | ||
cosx=sin( | −x) | |
2 |
π | ||
sin( | −x)+sin(3x)=0 | |
2 |
|
| |||||||||||||||
2*sin | *cos | =0 | ||||||||||||||
2 | 2 |
π | π | |||
sin(x+ | )*cos( | −2x)=0⇔ | ||
4 | 4 |
π | π | |||
sin(x+ | )=0 lub cos( | −2x)=0 | ||
4 | 4 |
π | π | π | ||||
x+ | =kπ lub 2x− | = | +kπ | |||
4 | 4 | 2 |
π | 3π | |||
x=− | +kπ lub 2x= | +kπ | ||
4 | 4 |
π | 3π | kπ | ||||
x=− | +kπ lub x= | + | ||||
4 | 8 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |