matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
basia:
https://pl-static.z-dn.net/files/d9f/6549840d7a9d3f43ff784651a06033d1.jpg
Rozwiązać za pomocą pomocniczej niewiadomej (z założeniami).
6 mar 18:47
Basia:
3
sin
2
x
= 2 + 3
1−sin
2
x
3
3
sin
2
x
= 2 +
/*3
sin
2
x
3
sin
2
x
(3
sin
2
x
)
2
= 2*3
sin
2
x
+ 3 t = 3
sin
2
x
0 ≤ sin
2
x ≤ 1 3
0
≤ t ≤ 3
1
0 ≤ t ≤ 3
i masz t
2
= 2t+3 dokończ
6 mar 18:55
Mila:
3
sin
2
x
=2+3
cos
2
x
3
sin
2
x
−3
1−sin
2
x
−2=0 3
sin
2
x
−3*3
−sin
2
x
−2=0 3
sin
2
x
=t, t>0
1
t−3*
−2=0 /*t
t
t
2
−2t−3=0 t=−1∉D lub t=3 3
sin
2
x
=3⇔sin
2
x=1 sinx=1 lub sinx=−1
π
x=
+kπ
2
6 mar 19:00
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick