matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra liniowa
Grsd:
Wyznacz wymiary lin(R) ∩ LIN(P) oraz lin(R) + lin(P) R = {(1, 2, 0, 1),(1, 1, 1, 0)} P = {(1, 0, 1, 0),(1, 3, 0, 1)} Wyszło mi, że dim(R) = 2, dim(P) = 2. Czy dim(R+P)=4?
6 mar 11:03
Grsd:
Ktoś może pomóc?
6 mar 12:06