matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
Alicja:
x+3
Jak narysować wykres funkcji f(x)=
x + 1
7 lut 16:57
ak1:
Ułożyć tabelkę
7 lut 16:59
Godzio:
Tu masz podobny przykład
169
x+3
x+1
2
2
f(x) =
=
+
=
+ 1
x+1
x+1
x+1
x+1
7 lut 16:59
Alicja:
dzieki własnie nie wiedzialam jak do tej postaci dojsc
7 lut 17:04
Bogdan:
Można podzielić x + 3 przez x + 1 1 −−−−−−−− (x + 3) : (x + 1) −x − 1 −−−−− 2
x + 3
2
czyli
=
+ 1
x + 1
x + 1
7 lut 17:21