dx | |
= 3x + 5y | |
dt |
dy | |
= −2x − 8y | |
dt |
dx | dy | dt | |||
= | = | ||||
3x+5y | −2x−8y | 1 |
dx | dy | ||
= | |||
3x+5y | −2x−8y |
1 | dy | 1 | ||
= | ||||
3x+5y | dx | −2x−8y |
dy | −2x−8y | ||
= | |||
dx | 3x+5y |
−2x−8ux | ||
u'x+u= | ||
3x+5ux |
−2−8u | ||
u'x+u= | ||
3+5u |
(−2−8u)−3u−5u2 | ||
u'x= | ||
3+5u |
−2−11u−5u2 | ||
u'x= | ||
3+5u |
3+5u | dx | |||
− | = | |||
5u2+11u+2 | x |
3+5u | dx | |||
− | = | |||
(5u+1)(u+2) | x |
A | B | −3−5u | |||
+ | = | ||||
5u+1 | u+2 | (5u+1)(u+2) |
2 | 5 | 7 | 1 | −3−5u | ||||
− | − | = | ||||||
9 | 5u+1 | 9 | u+2 | (5u+1)(u+2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |