matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema lokalne
Kaparek13:
Wyznacz ekstrema lokalne funkcji f(x)=x
√
x
−6x+3 Dochodzę do momentu
1
0=
−6
2
√
x
5 mar 18:11
Dziedzina:
3
Pochodna to : f ' (x) =
*
√
x
−6
2
5 mar 18:20
Kaparek13:
No tak, racja. Dziękuje
5 mar 18:42