matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
QWERTY:
f(x)=−2x
2
przesunieto o 8 w prawo i 2 do dołu czyli można to zapisać ze wzoru na funkcje kanoniczną
f(x)=a(x−p)
2
+q v[8,−2] f(x)=−2x
2
−−−−−−−−−> g(x)=−2(x−8)
2
−2
czy jakoś inaczej
4 mar 22:24
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/48.html
4 mar 22:26
QWERTY:
czyli dobrze
4 mar 22:30