matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak zozpisać cos4x
angular:
1
Jak rozpisać cos4x, bo wiemy że sinx−cosx=
3
4 mar 21:00
Eta:
sin
2
x+cos
2
x−2sinxcosx=1/9 2sinxcosx=sin(2x)= 8/9 cos(4x)=1−2sin
2
(2x)=...............
4 mar 21:07