K
Kasia: Wielomian W(x)=x3+2x2+ax+b jest podzielny przez trójmian Q(x)=x2+x+c. Wykaz, ze rownosc
a−b=1 zachodzi niezależnie od wartosci wspolczynnika c.
4 mar 19:23
jolka: podziel jeden przez drugi i wyjdzie (a−c−1)x+b−c i teraz przyrównaj do 0x+0
4 mar 19:48
Kasia: Nie rozumiem
4 mar 19:59
jolka: podziel jeden przez drugi i wyjdzie reszta (a−c−1)x+b−c
4 mar 20:01
Kasia: Dobra mam to

i jak mam to przyrownac do 0x+0 i dlaczego
4 mar 20:17
jolka: bo sa podzielne
4 mar 20:17
Kasia: Dobra juz mam
4 mar 20:40
Kasia: Dzieki
4 mar 20:40
Adam: Bo reszta jest równa 0
4 mar 21:14