matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podobieństwo
Magda:
Długość odcinka BE, położonego jak na rysunku obok, jest równa A. 2
2
3
B. 3 C. 3
3
8
D. 4
4 mar 16:27
Magda:
Czy to powinno być tak?:
9
3
=
8
x
9x=24/:9 x=2
2
3
4 mar 16:34
Mila:
9
3
=
⇔
8+x
x
9x=24+3x 6x=24 x=4
4 mar 17:15