matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
ssss:
Oblicz sume długosci srodkowych trójkata o długosciach boków: 2, 3 i 4.
4 mar 13:47
Krzysiek60:
1
S
1
=
√
2(b
2
+c
2
)−a
2
2
Pozostale przestawisz cyklicznie
1
czyli S
2
=
√
2(a
2
+c
2
)−b
2
2
S
3
sam
4 mar 14:25
Janek191:
a = 4 b = 3 c = 2 m
a
= 0,5
√
2*3
2
+ 2*2
2
− 4
2
= 0,5
√
18 + 8 − 16
= 0,5
√
8
= 0,5
√
10
m
b
= 0,5
√
31
m
c
= 0,5
√
46
4 mar 14:28