matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. kwadratowa.
dzimirka :):
witam
mógłby ktoś pomóc przy funkcji kwadratowej? z góry dziękuje
Narysuj wykres funkcji: y= (x−1)
1
−1 y = 2(x−1)
2
y = 2(x+3)−4 y = −(x+1)
2
7 lut 15:57