a
Krzysztof Bądaruk: Całka oznaczona. (a=−3 b=−2) ∫ 1/(x+1)2 dx ... t=x+2 doszedłem do momentu (a=−2 b=−1) ∫
t−2
Mielismy dopiero jedne zajęcia z całkami oznaczonymi wzorując sie na przykładach z zajęc
rozpisałem dalej
jako [t(−2+1) / (−2+1)] 21
4 mar 11:35
Krzysztof Bądaruk: t do potęgi (−2+1) tam jest jak coś
4 mar 11:36
Krzysztof Bądaruk: I indeksy dolny górny to −1 −2 ale napisałem tak aby było troszke bardziej czytelne
4 mar 11:37
Jerzy:
Co Ty kombinujesz ?
| | 1 | |
... = [− |
| ] i liczysz w granicach :górna − 2, dolna − 3 |
| | x+1 | |
4 mar 11:38