Dowod
Krzysiek60:

Udowdnij ze symetralne bokow trojkata przecinaja sie w jednym punkcie
Chcialbym na razie geometrycznie
Wiem o co tutaj chodzi tylko nie potrafie tego napisac w postaci dowowdu
3 mar 21:06
Basia:
sym.AB i sym.BC przecinają się w p−cie S ⇒
AS=BS i BS=CS ⇒ AS=CS ⇒ S∊sym.AC
co kończy dowód
3 mar 21:19
Krzysiek60: Tak prosto ?
3 mar 21:35
Basia: no wyjątkowo udało mi się
nie skomplikować, ale mogę się postarać
3 mar 21:36
Krzysiek60: To w zupelnosci wystarczy , jest zrozumiale

Pewnie przy dwusiecznych i wysokosciach bedzie wiecej pisania
3 mar 21:45