trygoma
kaka: Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest liczone?
sin4x=2sin2xcos2x=4sinxcosx(cos2 − sin2) wiem że z tego wzoru: sin2α=2sinαcosα ale nie
bardzo rozumiem co skąd i do czego
3 mar 19:45
kaka: sry. w nawiasie miało być (cos2 α − sin2α)
3 mar 19:47
Basia:
2*(sin2x)*(cos2x) = 2*(2sinx*cosx)*(cos2x−sin2x) = 4sinx*cosx*(cos2x−sin2x)
nie rozumiem czego nie rozumiesz
3 mar 19:54
kaka: no nie za bardzo skąd jest (cos2x−sin2x)
3 mar 20:04
the foxi:
cos2x=cos2x−sin2x
3 mar 20:05
kaka: Dziękuję bardzo
3 mar 20:08