K
Kasia: Udowodnij tozsamosc trygonometryczną
| 1−cosx | | cosx | |
| + |
| ={2}{cosx} |
| cosx | | 1−sinx | |
3 mar 15:35
Kasia: W pierwszym ulamku w liczniku powinno byc 1−sinx
3 mar 15:35
PW: Zwykłe dodawanie ułamków i skorzystanie z "jedynki trygonometrycznej".
3 mar 15:47
Kasia: A moglbys rozpisac? Bo jakies bzdury mi wychodzą
3 mar 15:59
PW:
| 1−sinx | | cosx | | (1−sinx)2+cos2x | |
| + |
| = |
| = |
| cosx | | 1−sinx | | cosx(1−sinx) | |
| 1−2sinx+sin2x+cos2x | | 2−2sinx | | 2(1−sinx) | |
| = |
| = |
| |
| cosx(1−sinx) | | cosx(1−sinx) | | cosx(1−sinx) | |
3 mar 16:34
Kasia: Dziekuje 🤗
3 mar 16:55