Krzysiek60: Dzien dobry
Janek191 
To tylko wyglada tak groznie
z 1 wyznaczam sobie a
1
a
1(q
3−1)=26
======================
a
1= U{26}{q
3−1)
wstawiam do drugiego rownania
dalej
jest wspolny mianownik q
3−1
pozbywamy sie mianownika
26q
2−26q= 6(q
3−1)
26q
2−26q= 6q
3−6
−6q
3+26q
2−26q+6=0 (mnoze przez (−1)
6q
3−26q
2+26q−6=0
Moze mozna inaczej ale ja robie tak zeby nie tracic czasu na zastanawianienie sie
W(1)= 6−26+26−6=0 (mam go wiec jedno q=1 szukam nastepnych
(6q
3−26q
2+26q−6) : (x−1) = pozostawiam Tobie