matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć granicę
Szymon:
Oblicz granicę ciągu Jak obliczyć ten typ granic ? lim
√
9n
2
+2n
−
√
9n
2
+2
n−>
∞
3 mar 09:18
xyz:
https://matematyka.pisz.pl/forum/335000.html
3 mar 10:21
xyz:
2n−2
2
... = lim
= ... =
=...
√
9n
2
+2n
+
√
9n
2
+2
3+3
3 mar 10:26