Wzor
Krzysiek60:

Wyprowadzenie wzoru na promoen okregu wpisanego w trojkat prostokatny
2 mar 21:24
Adamm:
(b−r)+(a−r)=c
bo odpowiednie odcinki są sobie równe
2 mar 21:27
Krzysiek60: Tak
Adamm wiem dlaczego sa sobie rowne ale myslamem zeby skorzystac z tweirdzenia
Pitagorasa
Ale nie ma takiej potrzeby . dzieki
2 mar 21:32
Krzysiek60: Nie mam w ksiazce wyprowadzonego tego wzoru dlatego zapytalem
Zreszta nie ma wielu innych .
2 mar 21:33
Mila:
Ja często korzystam z tych zależności:
P
Δ=p*r
a*b=(a+b+c)*r
2 mar 21:43
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
dziekuje . Patrzylem na inne zadanie
2 mar 21:55
bezendu:

c=a−r+b−r
c=a+b−2r
2r=a+b−c
2 mar 23:08
Krzysiek60: Czesc
bezendu 
Juz odpoczywasz ? Bo to juz chyba minelo 4 lata
2 mar 23:13
bezendu:
Minęło 4 lata, inżynier już jest. Teraz już koniec studiów i praca. Taka kolej rzeczy w
przyrodzie
2 mar 23:17
Krzysiek60: Zycze w takim razie powodzenia .
3 mar 00:35
bezendu: Dziękuję
3 mar 08:25