1 | ||
1. Ja też nie mam bladego pojęcia, ale skoro jest a3+ | , to próbowałbym obliczyć | |
a3 |
1 | ||
(a+ | )3=... | |
a |
1 | ||
(a+ | )2 = 5 | |
a |
1 | 1 | |||
a2+2*a* | + | = 5 | ||
a | a2 |
1 | ||
a2+2+ | = 5 | |
a2 |
1 | ||
a2+ | = 3 | |
a2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
a3+ | = (a+ | )(a2−a* | + | ) = √5*(3−1) = 2√5 | ||||
a3 | a | a | a2 |
1 | ||
(a2+ | )3 = 143 | |
a2 |
1 | 1 | 1 | ||||
a6+3a4* | +3a2* | + | = 143 | |||
a2 | a4 | a6 |
1 | 1 | |||
a6+3a2+3* | + | = 143 | ||
a2 | a6 |
1 | 1 | |||
(a6+ | ) + 3(a2+ | ) = 143 | ||
a6 | a2 |
1 | ||
a6+ | +3*14 = 143 | |
a6 |
1 | ||
a6+ | = 14*142−3*14 = 14(142−3) = 14*193 | |
a6 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(a3+ | )2 = a6+2a3* | + | = a6 + 2 + | = | ||||
a3 | a3 | a6 | a6 |
1 | ||
a3+ | = √14*193+2 = ............policz | |
a3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |