Wytlumaczy ktos?
Kasia: Oblicz
| √3 | | 9pi | | 1 | | 9pi | |
| cos |
| + |
| sin |
| |
| 2 | | 12 | | 2 | | 12 | |
2 mar 14:40
Blee:
| | 9 | | 3 | | π | |
ale co tu tłumaczyć |
| π = |
| π = π − |
| |
| | 12 | | 4 | | 4 | |
wzory redukcyjne i masz
2 mar 14:44
Kasia: Dzieki
2 mar 14:48
annabb: √3/2 zamień na cos30 a 1/2 na sin30
2 mar 14:50
Blee:
To jest druga możliwość, która niewiele zmieni aniu bo będzie Kasia miała kąt 30+135 = 175
2 mar 14:52
annabb: Po poprzednim myślałam że ma wszystko pod te wzory na sumę przerabiać
2 mar 14:56