Basia:

1.
narysuj prostą y=2x−1;
wymaż to co jest na prawo od punktu (−2;−5), w tym punkcie narysuj kółeczko puste
2.
narysuj prostą y=4x+5;
wymaż wszystko co jest na lewo od punktu (−2;−3) a tu namaluj kółeczko pełne
wymaż wszystko co jest na prawo od punktu (−1;1) i tu kółko puste (albo wcale)
wymaż oczywiście tylko z tej prostej, (1) już nie ruszaj
3.
narysuj prostą y=−2x−1
wymaż wszystko na prawo od (−1;1) tu wykres się spotka z poprzednim kawałkiem
więc albo kółko pełne, albo wcale
te szare fagmenty prostych to jest to co masz wymazać