Naszkicuj wykres funkcji g, gdy:
Maciej: Naszkicuj wykres funkcji g, gdy:
a) g(x)= f(x+2)−1
c) g(x)= f(2x)
1 mar 21:13
Mila:
Nie podałeś wzoru f(x) ani nie wiadomo, jak wygląda jej wykres.
1 mar 21:18
Basia:

a) przesuwasz o wektor w
→=[−2;−1]
b) spłaszczasz o połowę, punkty na OX bez zmian
c) ścieśniasz w skali 2 wzdłóż OX
na przykład f(x) = sinx (czarne)
a.niebieskie
b.czerwone
c.zielone
1 mar 21:19
Maciej: y=f(x) to wzór
1 mar 21:19
Basia: jaki wzór?
f(x) = ............................ i co dalej
2 mar 01:08