sd
vb: rozwiąż ukłąd równan
6xy−6y=0
3x2−6x+3y2=0
mi wyszło ze
x=1 i y=1 lub y=−1
1 mar 19:06
sda: albo mam
1
x=0 y=0
2
x=1 y=1
3
x=1 y=−1
1 mar 19:11
Basia:
6y(x−1)=0
y=0 lub x=1
dla y=0 masz
3x2−6x = 0
3x(x−2)=0
x=0 lub x=2
dla x=1 masz
3−6+3y2=0
3y2−3=0
y=−1 lub y=1
ostatecznie masz pary: (0,0) (2,0) (1,−1) (1,1)
1 mar 19:12
Mariusz:
6xy − 6y=0
3x2−6x+3y2=0
I + II
3x2−6x+3y2+6xy − 6y=0
3(x+y)2−6(x+y)=0
(x+y)2−2(x+y)=0
(x+y)(x+y−2)=0
x=−y ∨ x=2−y
6(−y)y − 6y=0
y2+y=0 ,
y=0 ⋁ y=−1
x=−y
6(2−y)y − 6y=0
(y−2)y+y=0
(y−1)y=0
x=2−y
y=1 ⋁ y=0
2 mar 04:24
jc: Czyżby chodziło o ekstrema funkcji f=y3+3x2y−6xy ?
2 mar 11:22