matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
K
Kasia:
Przekrojem osiowym stozka scietego jest trojkat rownoramienny o kacie ostrym alfa i podstawach a i b(b<a). Oblicz objetosc tego stozka
1 mar 15:40
Basia:
Przekrojem osiowym stożka ścietego
nie może
być trójkąt. Popraw treść zadania. Zrób rysunek.
1 mar 16:18
Kasia:
Trapez sorki
1 mar 17:09
Basia:
a−b
x =
2
h
tgα=
x
a−b
h = x*tgα =
*tgα
2
H
2H
tgα=
=
a/2
a
a*tgα
H =
2
1
a
a*tgα
1
b
a−b
V =
π(
)
2
*
−
π(
)
2
*
*tgα = .....
3
2
2
3
2
2
dokończ obliczenia
1 mar 17:38
Kasia:
Dziekuje 🤗
1 mar 18:02
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick