funkcja f dana wzorem f(x) = max(-x + 2015, x+2015) w ukłADZIE XOY . Funkcja ta
alinka: funkcja f dana wzorem f(x) = max(−x + 2015, x+2015) w ukłADZIE XOY . Funkcja ta ma dwa punkty
proste z funkcjami o rówaniu
a) y=2015
b) y=2014
c) y=2016
1 mar 13:01
aniabb:

jak myślisz która?
1 mar 13:10
alinka: jak ty narsowałaś to niebieskie, nieumiem tego zrobić, wytłumaczysz?
1 mar 13:25
Adamm: punkty proste?
1 mar 13:36
aniabb:

rysujesz 2 proste −x+2015 i x+2015 i wybierasz max czyli tę która akurat jest wyżej dla danego
x (ta czerwona )
1 mar 13:55