matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Mat:
Funkcja f(x)=−6x −2 wartość 2 przyjmuje dla argumentu A 1/6 B 0 C −2/3 D −14
1 mar 11:35
Jerzy:
4
2
−6x − 2 = 2 ⇔ −6x = 4 ⇔ x =
= −
−6
3
1 mar 11:39