Punkty A= (2,4) i B=(-4,7) w układzie XOY. wyznacz rówanie prstej która jest osi
alinka: Punkty A= (2,4) i B=(−4,7) w układzie XOY. wyznacz rówanie prstej która jest osią symetrii
odcina AB i porstej, która jest obrazem AB w syymetrii względem pounktu początkowego układu
współżędnych
1 mar 10:35
Jerzy:
1) Wyznacz współczynnik kierunkowy prostej AB
2) Wyznacz środek odcinka AB
3) Równanie prostopadłej do AB przechodzącej przez środek odcinka AB ( to jego symetralna)
1 mar 10:43
aniabb:

zielona y=2x+7,5
pomarańczowa y=−x/2−5
1 mar 10:50