tgα | ||
= sinαcosα | ||
1 + tg2α |
sinx | ||
Wykorzystaj: tgx = | oraz jedynkę trygonometryczną. | |
cosx |
cos2α | sin2α | cos2α+sin2α | 1 | ||||
+ | = | = | |||||
cos2α | cos2α | cos2α | cos2α |
sinα | sin2 | |||
i tgα= | , tg2α= | |||
cosα | cos2α |
| cos2α | ||||||||||||
L= | * | = | |||||||||||
| cos2α |
sinα*cosα | sinα*cosα | |||
= | = | =sinα*cosα=P | ||
cos2α+sin2α | 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |