tryg
nahh: czy mógłby mi to ktoś po kolei przeliczyć?
chodzi o to że nie mam pojęcia co się robi z tą trójką
28 lut 20:23
Jerzy:
Na końcu dzieli się przez nią, aby z 3x obliczyć x.
28 lut 20:38
the foxi:
| | π | | 7π | |
3x=− |
| +2kπ ∨ 3x= |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
x=....
28 lut 20:58
octopus: sin3x ⇔
3x=56π +2kπ ∨ 3x=76π+2kπ |* 13
x=512π+6kπ ∨ x=712π+6kπ
28 lut 21:00
Basia: | | 5π | |
a dla x= |
| sinus jest dodatni |
| | 6 | |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
| | π | | π | | 2kπ | |
3x = − |
| +2kπ ⇔ x=− |
| + |
| |
| | 6 | | 18 | | 3 | |
lub
| | 5π | | 5π | | 2kπ | |
3x = − |
| +2kπ ⇔ x=− |
| + |
| |
| | 6 | | 18 | | 3 | |
28 lut 23:17