o
olo: witam
czy ktoś mi to wyjasni i pomoze rozwiązać ?
15−35=15+ =
−37−10=−37+ =
4 1/4−8=4 1/4+ =
−7,25−9=−7,25+ =
28 lut 18:22
Blee:
a co to w ogóle ma być
28 lut 18:23
olo: zadanie do obliczenia z ćw z kl 6 dzis mialem z tego 1 lekcje i odrazu zad
nie iwem czy to ma byc tak
15−35=15+5=20
28 lut 18:29
Mila:
Olo w V klasie?
15−35=15+(−35)=−(35−15)=−20
−37−10=−37+(−10)=−(37+10)=−47
414−8=−(8−414)=−334
−7,25−9=−7,25+(−9)=−(7,25+9)=−16,25
28 lut 18:30
Mila:
Pytaj, jesli czegoś dalej nie wiesz.
28 lut 18:31
olo: Mila dziekuje
28 lut 18:31