matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość
maugo:
Jaką najmniejszą długość krawędzi musiałby mieć sześcienny zbiornik, aby pomieścić 640 ton piasku o gęstości 1250 kg/m
3
?
28 lut 12:42
aniabb:
640000kg / 1250kg/m
3
= 512m
3
=a
3
a=8m
28 lut 12:57