matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę przez częsci
Need Help:
∫xe
−x
dx
27 lut 21:57
Blee:
no to w czym problem
u = x ; v' = e
−x
u' = 1 ; v = −e
−x
27 lut 21:58
Need Help:
dzięki nie wiedziałem właśnie, że całka z e
−x
to −e
−x
27 lut 22:03