asd
Dickens: jak wyznaczyc wektor kierunkowy prostej danej parametrycznie np.
x=2t−3
y=4−6t
z=−t
27 lut 19:38
Adamm: po kolejnych liczbach przy t
o tej prostej można myśleć jako o zbiorze punktów postaci
{t*(2, −6, −1)+(−3, 4, 0): t∊R}
taki zapis mówi nam już o wiele więcej
27 lut 19:41
Adamm: mówiłem o punktach, a napisałem całą prostą, ale rozumiesz o co chodzi?
27 lut 19:44
Dickens: Tak srednio, widze, ze opisales prostą jako zbiór (?) ale jak uzyskac wektor kierunkowy?
27 lut 19:49
Adamm: co się będzie działo jak będziesz zwiększał t?
czego będzie przyrost?
27 lut 19:53