matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodna
Marta:
cześć, pomożecie w tym zadanku: obliczyć pochodna czastkowa df/dx ; df/dy dla funkcji z=f(u,v), gdzie u=u(x,y)=
√
xy
, v=v(x,y)=xsiny
27 lut 18:45
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3420.html
27 lut 18:46