planimetria
kakaczka: Środkowe w trójkącie równoramiennym mają długości: 12, 12 i 3. Oblicz długości boków tego
trójkąta.
I mam jeszcze pytanie czy jest tutaj jakiś dział który pomógłby wyjaśnić planimetrię?
27 lut 17:26
annabb: 4√15 √69 ¡ √69
27 lut 17:35
Eta:
A ja mam takie:
6√7, 6√2, 6√2
27 lut 17:41
Eta:

a=
√64−1= 3
√7 to 2a=6
√7
2b=
√32+a2=
√72=6
√2
27 lut 17:44
annabb: Wiem..nie tam sobie wpisalam 2 gdzie trzeba bo rysowalam palcem na szybie .. 😯
27 lut 17:46
Eta:

27 lut 17:47
Eta: A szyby zamrożone ! to fajnie się rysuje
27 lut 17:48
annabb: Nie... tylko refleksy lampki czasem smugi pokazują ...
27 lut 17:58