Pole obszarow
Krolowa Sniegu: Witam, czy moze ktos sprawdzic moje wyniki?
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi:
a) y=x2−1 y=−x+1 Wyszlo mi 17/6
b) y=2 y=√x y=−x Moj wynik to 14/3
c) y=x2−x y=1−x2 Moj wynik to 1
27 lut 16:20
Blee:
To pokaz jak rozwiazujesz zadania a nie dajesz same wyniki
27 lut 16:27
Krolowa Sniegu: Rysuje wykresy poszczególnych funkcji, nastepnie porownuje je do siebie wyznaczając miejsca
zerowe (do jakich miejsc obszar jest ograniczony)
Następnie licze calke zgodnie ze wzorem (calka oznaczona z tych liczb, ktore ograniczają krzywa
gorna − krzywa dolna).
Taki schemat ogolny daje, bo z poziomu komórki dosyc trudno wrzucic mi obliczenia
27 lut 16:31
Blee:
a) źle
b) dobrze
c) także źle
27 lut 17:41
Krolowa Sniegu: Okej, zauważyłam błędy

a) 4,5
c) 27/24
27 lut 17:47