1 | ||
V= | *PABC*H | |
3 |
h | ||
3) W ΔCEB: ctgα= | ||
a |
1 | ||
PΔABC= | *2a*a*ctgα=a2*ctgα | |
2 |
2a2 | 2a | |||
x= | = | |||
a *ctgα | ctgα |
4a2 | ||
H2=4a2− | ||
ctg2α |
1 | ||
H2=4a2*(1− | )=4a2*(1−tg2α) | |
ctg2α |
sin2α | cos2α−sin2α | |||
H2=4a2*(1− | )=4a2* | |||
cos2α | cos2α |
2a | ||
H= | *√cos2α | |
cosα |
1 | 2a | |||
V= | *a2*ctgα* | *√cos2α⇔ | ||
3 | cosα |
2a3*√cos2α | ||
V= | ||
3sinα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |