oblicz prawdopodobienstwob
Minitopdrive: Student ma zdac 2 egzaminy, z matematyki i z fizyki. Prawdopodobieństwo ze zda matematykę jest
równe 0,4, ze co najmniej jeden egzamin 0,6. Oblicz prawdopodobieństwo Ze zda fizykę jeśli
prawdopodbienstwo ze zda oba egzaminy jest równe 0,1.
27 lut 14:25
kochanus_niepospolitus:
wzór:
P(MuF) = P(M) + P(F) + P(MnF)
I teraz POPRAWNIE czytamy z treści zadania:
P(M) = 0.4
P(MuF) = 0.6
P(MnF) = 0.1
podstawiamy i wyznaczamy P(F) = .....
27 lut 14:35
kochanus_niepospolitus:
błąd we wzorze:
P(MuF) = P(M) + P(F) − P(MnF)
27 lut 14:42
ryzyk fizyk: 0,3 ? zda fizykę jeśli zacznie się jej uczyć co najmniej 1,5 roku przed maturą
27 lut 14:53