cpp
KKrzysiek: Dziadek Mróz
Mam jedno pytanie dot. C++, posiadasz GG? Nie mogę za bardzo pisać o tym na forum. Jeśli
istnieje taka możliwość, to byłoby fajnie o kontakt przez GG.
27 lut 14:19
Mariusz:
Wątpię czy ci odpisze na GG
Kiedyś podał ten numer na forum
Kiedyś dałem takie zadanie
Mamy dane dwa pliki ,
powiedzmy plik A oraz plik B
i chcemy wypisać te linie które występują w pliku A ale nie występują w pliku B
Gdy znajdziesz na forum to zadanie znajdziesz też jego numer GG
ale jak napisałem wcześniej może nie odpowiedzieć
Zajrzyj do tematu
https://matematykaszkolna.pl/forum/299116.html
28 lut 07:42
KKrzysiek: Dziadek nie pojawia się tutaj na forum od jakiegoś czasu, ostatni wpis chyba ze stycznia jest.
Szkoda, bo mam ciekawy problem, i wydaje mi się że jest mi w stanie pomóc, bo tutaj potrzebny
jest typowy wyjadacz c++.
Dzięki Mariusz, spróbuje do niego napisać.
28 lut 10:59
KKrzysiek: Napisałem do niego, dość szczegółowo opisałem problem. Może odpiszę, bardzo bym chciał,
zobaczymy.
28 lut 11:16
Mariusz:
Krzysiek masz jakiś oryginalny pomysł i nie chcesz aby ci ktoś go ukradł
czy po prostu nie chcesz aby użytkownicy tacy jak sata, Metis czy Pytający
pisali nic lub prawie nic nie wnoszące do tematu odpowiedzi
28 lut 12:10
XD: Mariuszek to typowy Janusz algorytmiki i programowania specjalista od metody copy/paste
28 lut 13:14
KKrzysiek: @Mariusz
Potrzebuję pomocy Dziadka ws. rozwiązania softwarowego z dziedziny bezpieczeństwa aplikacji.
Dziadek jest bardzo kompetentną osobą i chyba jedyną, która mogłaby mi pomóc. Jedynie osoba
będąca na zaawansowanym poziomie programowania w języku C++ będzie wiedziała o co chodzi.
Nie widzę sensu rozpisywać się tutaj na forum, nie potrzebuję również odpowiedzi odsyłających
mnie do odpowiednich tutoriali lub niekonstruktywnych opinii, które nic nie wnoszą do tematu.
28 lut 18:00
POLICJA C++: Stwórz coś sam a nie szukasz od kogos pomocy.
28 lut 23:37
Mariusz:
Dziadek pokazał że wie co nieco o C++
Wpisy reszty nic lub prawie nic nie wnoszą do tematu
Np tutaj taki sata nazwał się XD i myśli że go nikt nie pozna
Na większości forów z regulaminem mają taki punkt że taki sata vel XD byłby
zablokowany za te swoje wpisy
Tutaj sata łamałby między innymi ten punkt
"Należy do każdego rozmówcy odnosić się z szacunkiem,
bez okazywania innym wyższości i bez zbędnej arogancji
– nawet jeśli istnieją obiektywne fakty przemawiające za racją wypowiadającego się,"
oto inna wersja tego punktu
"Zakazana jest postawa znana w Internecie jako trolling"
Kiedyś nawet napisałem pseudokod stylizowany na Pascala
obrazujący wpisy takiego sata i im podobnych
Jeszcze inni chwalą się że kiedyś uczyli czy wykładali a gdy przychodzi co do czego
to nie umieją wyłożyć tematu
więc nic dziwnego że nie chcesz dawać tematu na forum
Ja już wcześniej zauważyłem że na forum nie pomagają
a tematy które zakładam tylko to pokazują
Ciekawy jestem czy Dziadek tobie odpisze
1 mar 01:40
Boczek: Mariuszku nie będe ci przypominał jak Ty się odbnosisz do innych moge zaraz wyciągnąć wszystkie
wpisy
Druga kwestia Mariuszek za swoje spamowanie też wyleciałby z każdego forum
1 mar 09:57
Dziadek Mróz:
KKrzysiek, odpisałem. Prześlij mi jeszcze raz pierwszy kod bo gg zablokowało go dla mojego
bezpieczeństwa.
1 mar 10:58
KKrzysiek: @Dziadek
Dzięki za kontakt. Głównie mi zależy na tym pierwszym kodzie i obejściu zabezpieczeń.
Wysłałem ponownie, kod będzie dostępny na serwerze przez tydzień.
1 mar 12:50
KKrzysiek: @Dziadek
Takie dodatkowe info. To jest rozwiązanie z dziedziny bezpieczeństwa aplikacji. Nie chodzi
tutaj o pisanie 'dobrego kodu'. Trzeba wpaść na pomysł i wykorzystać luke.
1 mar 13:11
Maniek: Masz pełno forum informatycznych, chociażby takich jak pasja informatyki gdzie znajdziesz na
pewno wiele osób zorientowanych w temacie i mających już doświadczenie z podobnymi rzeczami.
Czemu akurat tak desperacko szukasz pomocy tutaj?
1 mar 14:44
Maniek: Zresztą co to w ogóle ma być.. Przesyłanie kodu na gg XD Słyszeliście kiedyś o czymś takim jak
github? Chyba jednak nie jest to jakaś skomplikowana aplikacja NASA zrozumiała jedynie dla
małej części wybitnych specjalistów wymagająca specjalnych zabezpieczeń skoro cały kod
źródłowy znajduje się w jednym pliku i będzie możliwy do przeanalizowania w wiadomości na gg
1 mar 14:49
KKrzysiek: Maniek, dlaczego od razu desperacko? Maniek, zakładam że masz jakieś braki, skąd wiadomo , że
kod leci bezpośrednio przez komunikator, a nie przez pastebina lub githuba? Wiesz do czego
służy komunikator? To takie narzędzie, które umożliwia wymiane informacji, wspiera również
wysyłanie hiperłącz.
1 mar 15:00
KKrzysiek: Druga sprawa − nie potrzebuję szukać daleko, moim zdaniem Dziadek jest specjalistą w C++ .
Jeśli będzie to grubsza sprawa oraz Dziadek nie będzie w stanie mi pomóc, to wówczas
skorzystam z odpowiedniego forum, na razie nie widzę potrzeby.
1 mar 15:05