funkcje
juli: proste y=2x+3 i y=x+7 wraz z osią OX wyznaczają trójkąt ABC. jedna z wysokości jest równa ile?
26 lut 21:32
Krzysiek60: Tzn jaki masz problem ze zrobieniem rysunku ?
Nie potrafisz zrobic wykresu funkcji liniowej ?
26 lut 21:37
juli: nie
26 lut 21:39
the foxi:
Wiesz, że jeden bok trójkąta zawiera się w prostej y=0 (leży na osi OX), a pozostałe boki na
podanych prostych − wystarczy znaleźć punkt ich przecięcia (x,y) "spuścić" z tego punktu
wysokość na oś OX i odczytać jej długosć − zauważ, że jej długosć będzie równa po prostu
wyliczonemu y
26 lut 21:46
Janek191:
26 lut 22:05