matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Michał:
3π
Wiedząc, że α∊(
; 2π) i że ctgα=−3 wyznacz pozostałe wartości funkcji
2
trygonometrycznych.
26 lut 19:49
Michał:
Z sinusem jest problem
26 lut 19:50
Krzysiek60:
1
1+ctg
2
x=
stad sin
2
x= policz i sinw 4 cwiatrce jest ujemny
sin
2
x
1
lub sin(x)=
i tez ujemny
√
1+ctg
2
x
26 lut 20:06