matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
wikiiiii:
Pochodna z
1
3
x
7 lut 12:06
Mateusz:
1
zdaj sie ze trzeba ten wzór (ln x)' =
nie pamiętam juz
x
7 lut 13:08
Mickej:
........................... jaki wzór co wy nie poważni jesteście 1
3
=1
1
=x
−1
=y
x
−1
y`=−1x
−2
czyli y`=
x
2
7 lut 13:10
wikiiiii:
właśnie tak myślałam...dzięki
7 lut 16:37