matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta o równaniu U{x}{2010} - U{y}{2012} = 1. a) przecina oś OX w punkcie o od
alinka:
x
y
prosta o równaniu
−
= 1.
2010
2012
a) przecina oś OX w punkcie o odciętej równej ....... b) przecina oś OY w punkcie o rzędnej równej .......
25 lut 16:14
Jerzy:
a) podstaw: y = 0 b) podstaw: x = 0
25 lut 16:15