matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
obliczeniov:
Oblicz: a) 2− sin
2
10° − cos
2
10°
25 lut 16:04
Jerzy:
= 2 − (sin
2
10
o
+ cos
2
10
o
) = 2 − 1 = 1
25 lut 16:05
hehe:
Jedynka trygonometryczna − 2−1=1
25 lut 16:05