matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan
Mateusz:
H
tgα=
√
3
2
tg2α=
H
7 lut 09:52
tom:
2
2H
2
z zależność pomiędzy tgα i tg2α
=
; 2H
2
=
√
3
(3−H
2
)
H
H
2
√
3
(1−
)
3
3
2
√
3
3*2
√
3
H
2
(2+
)=2
√
3
; H
2
=
;
3
2(3+
√
3
)
1
3
3
H
2
=
3
√
3
(3−
√
3
) ; H
2
=
√
3
−
; H=
√
3
2
(
√
3
−1)
6
2
2
H spełnia warunki zadania , gdyż jest≠ od
√
3
i −
√
3
7 lut 10:55