Na podstawie danych z rysnuku oblicz: obwód, ramię dłuższe i dłuższą podstawę or
alinka:
Na podstawie danych z rysnuku oblicz:
obwód, ramię dłuższe i dłuższą podstawę oraz pole
25 lut 15:20
Eta:
3
2=2x ⇒
x=4,5
|BC|=2+x=............
|AB|=3+x=..........
Obwód : 20+2x=..........
25 lut 15:32
alinka: 32=2x ⇒ x=4,5 skąd to?
25 lut 15:55
Eta:
W trójkącie prostokątnym wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta prostego
dzieli przeciwprostokątną na dwa odcinki x i y
tak,że h
2=x*y
25 lut 16:00
alinka: a już wiem dziękuje
25 lut 16:00