3 | ||
wykres funkcji g o 2 jednostki do góry to otrzymamy wykres funkcji f(x) = | ||
x |
x | 3 | |||
Czy dobrze rozumiem, ze f(x) = | − 2 czy może jednak | + 2 ? | ||
x+5 | x−5 |
x | ||
Wydaj mi się, ze to f(x) | − 2 jest poprawne. | |
x+5 |
3 | ||
Chyba coś źle przepisna treść. Przecież masz podane,że f(x) = | ||
x |
3 | ||
Przepraszam h(x) = | ||
x |
3 | ||
W takim razie: f(x) = | − 2 i teraz rozwiązujesz róownanie: | |
x + 5 |
3 | ||
− 2 = 2x + 3 | ||
x + 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |