kąt środkowy
Marcin : Witam czy ktoś pomoże?
Mam podane, że kąt środkowy o promieniu r =x jest oparty na łuku l=11pi, wiem też, że alfa
w stopniach wynosi 82st.30'. Muszę obliczyć alfę w rad. i wyznaczyć r
25 lut 10:46
Marcin : Naprawdę nikt ?
25 lut 11:06
===:
Napisz oryginalną treść zadania!
25 lut 11:14
Marcin : Kąt alfa jest kątem środkowym w okręgu o promieniu r opartym na łuku o długości l Uzupełnij
tabelę
Mam w tabeli że l =11pi a alfa w stopniach toi 82st30'. Mam podać alfę w rad i r
25 lut 11:20
25 lut 11:23
25 lut 11:30